Clean Air Hub is de Nederlandse spin-off van de Italiaanse startup Nanohub. Het betreft een initiatief van Tom Lubbers die in de afgelopen jaren als partner bij NanoHub werkte, en deel uitmaakte van het projectteam dat de innovatieve luchtreiniger van NanoHub ontwikkelde.

Nanohub is een Italiaanse R&D onderneming, gespecialiseerd in nanotechnologie voor duurzame energie-toepassingen. De onderneming werkte al vier jaar geleden aan een innovatief systeem voor de behandeling van binnenlucht die gebaseerd is op NPCO (Nano Photocatalytic Oxidation). Nadat de ontwikkeling enige tijd stil had gelegen, werd het project in oktober 2019 weer opgepakt (ruim voor de uitbraak van het Coronavirus) met als doel de lucht op scholen aan te pakken. De directe aanleiding hiervoor was het beschikbaar komen van een nieuw, innovatief fotokatalyse materiaal (wolfraamtrioxide WO3).

Voor het design en de productie van de apparaten die nu door Clean Air Hub exclusief op de Nederlandse markt worden gebracht, is Nanohub een samenwerking aangegaan met de Italiaanse onderneming Fuel.

Meer weten?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het onderstaand contactformuler.