Bewuster leven wordt steeds populairder. Gezond eten, bewegen en niet roken; het is allemaal goed voor uw gezondheid. De luchtkwaliteit heeft ook invloed op uw gezondheid, vooral op die van uw longen. Dit geldt voor de buitenlucht, maar zeker ook voor de lucht in huis. Helaas beseffen weinig mensen dat de luchtkwaliteit binnen vaak vervuild is en kan leiden tot allerlei gezondheidsklachten.

Allerlei stoffen die in het binnenmilieu vrijkomen, zoals vocht, fijnstof, micro-organismen en diverse chemische componenten kunnen zich ophopen. De concentraties van deze stoffen zijn in het binnenmilieu vaak hoger dan buiten en kunnen gezondheidsklachten veroorzaken. Het binnenklimaat is vaak tot 4-5 maal slechter dan de luchtkwaliteit buiten. Vocht en warmte bieden een vriendelijk klimaat voor bacteriegroei, virussen en schimmels.

Ook (ultra) Fijnstof is zeer gevaarlijk en verkort de levensverwachting aanzienlijk. Het zijn juist die allerkleinste deeltjes die diep door dringen in de longen en de bloedbaan en daar gezondheidsklachten veroorzaken zoals hart- en vaatziekten, allergieën, astma en copd, hoge bloeddruk en een verhoogd risco op longkanker.

Daarnaast zorgt een goede luchtkwaliteit ook voor prestatie verbetering op scholen en kantoren.

Mensen brengen elke dag gemiddeld meer dan twintig uur van hun tijd binnen door, waarvan ruim de helft in hun eigen woning. Daarom is het belangrijk dat de lucht die u binnen inademt gezond is.

Meer weten?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het onderstaand contactformuler.